#metoo

Jag hoppas och tror inte ni missat kampanjen #metoo som florerat på sociala medier de senaste dagarna? En kampanj för att synliggöra sexuella trakasserier. Det här är en sorglig del i alla kvinnors liv. För vi alla känner en vän, släkting, lärare eller kollega som blivit utsatt, eller en själv. Jag vet inte ens vart jag skulle börjat om jag skulle börjat berätta allt. Det har varit så mycket genom åren där, jämnåriga till gubbar tagit sig friheter som dem inte haft. För mig är det en självklarhet att stödja kampanjen och försöka bidra till att män(niskor) öppnar ögonen men också för att stödja de medsystrar som vågar berätta. Framförallt det, för detta är inte "små" enskilda, privata problem, utan mycket större än så. Det är ett stort, stort, stort samhällsproblem och är en produkt av det patriarkat vi lever i.

GHANA

I lördags för en vecka sedan satt jag tillsammans med en av mina kollegor som jag kommit till att tycka SÅ mycket över bara en sommar. Vi pratade om att hon och hennes kompis skulle till Ghana, för att volontärarbeta på ett barnhem. Hur coolt, fint och häftigt? Jag blev så sugen och sa att jag med hade velat uppleva ett äventyr likt deras och då utbrister Wilma, men följ med då? Tvekade i några sekunder och försäkrade mig att hon menade allvar... Nästa dag registrerade jag mig på volontärresor och i januari åker jag till Ghana med Wilma och Johanna. Fattar ni vad sjukt? Nu är detta det enda som rör sig i mitt huvud för tillfället. Googlar packlistor, bloggar skriva av volontärer, kollar utbudet på apoteket, vad jag ska ha med mig till barnen och planerar redan om vad jag ska önska mig i julklapp. Tänk att det var just Wilma som kom in den där dagen på jobbet i somras och nu någon månad senare, skakar om min värld. Precis den skakning jag väntat på. Skrev jag hur taggad jag var!? För det är jag. Wow!

Bilder från magaluf med Loppan

Här kommer några bilder från min och Loppans spontana semester i magaluf, vi som egentligen bara skulle ta en weekend i Stockholm. Solen lockade mer, tyvärr fick vi bara två hela soldagar men att bara komma bort från jobb och måsten var väldigt skönt det med.